Finnhits

Sanaton näytelmä suomalaisuudesta. Perustuu Leevi and the Leavingsin musiikkiin.

Yksi kansa. Yksi suku. Yksi Leevi.

Finnhits on kolmen sukupolven sukukronikka, kertomus yhdestä suomalaisesta perheestä ja suvusta, mutta samalla tarina meistä kaikista.

finnhits

Tarina kerrotaan Leevi and the Leavingsin musiikin tahtiin. Biisit ovat olennainen osa sekä esityksen juonta ja dialogia että itse esitystä. Niitä voi kuulua radiosta, tietokoneesta, kännykästä. Ja niin kuin Finnhitseillä on tapana, ne kertovat sen mitä ääneen ei kyetä lausumaan.

Jokaisella sukupolvella on omat onnenhetkensä ja kipupisteensä. ”Jos etsit kadonnutta aikaa, jotain josta jouduit luopumaan, liian usein huomaat: ei se totta ollutkaan…”

Suur-Suomi jäi tekemättä.
Rasva kuivui paakuiksi tukkaan.
Hippivolkkari levähti tienposkeen.
Sosialismille kävi huonosti.
Kulutushysteria johti lamaan.
Paratiisi löytyi Tallinnan laivalta.

Elämä muuttui ihanasta illuusiosta karuksi todellisuudeksi. Avioliitot eivät kestäneetkään ikuisesti. Vanhukset unohdettiin yksin palvelutalojen hämärään, lapset jäivät heitteille pussikaljottelemaan.

Mitä tehdä kun aatteet ja ihanteet haalistuvat, unelmat murtuvat? Matka suomalaisuuden ytimeen on tyly, mutta ei armoton. ”Anna enkelin lentää, liitää sun unelmiin. Saahan sellaiseen uskoa, saahan…?”

Työryhmä

Käsikirjoitus ja ohjaus
Juha Luukkonen

Musiikki
Gösta Sundqvist / Leevi and the Leavings

Valo- ja äänisuunnittelu
Sinikka Isoniemi, Juho Lukinmaa

Lavastus
Petri Tuhkanen

Pukusuunnittelu
Noora Salmi

Koreografi
Sari Palmgren

Tarpeisto
Milja Aho

Näyttämömestari
Markus Karekallas

Näyttelijät
Martin Bahne, Hanna Seppä / Elina Reinikka, Marika Heiskanen, Karoliina Kudjoi, Juha Lagström, Marja Myllylä, Jukka Peltola, Mikko Pörhölä, Sakari Tuominen

Ensi-ilta 18.9.2010 Espoon kaupunginteatterin Louhisalissa.
Näytelmää esitettiin syksyllä 2010 sekä Espoossa että Korjaamo Teatterin Vaunusalissa Helsingissä. Vuonna 2011 Finnhits vieraili Lappeenrannan kaupunginteatterissa ja Tampereen Teatterikesässä.