AINUTKERTAINEN TILAISUUS! LAPPI COMES TO HELSINKI! ”Reitari ja Kalle” sekä ” Jäälinna” – teosten yhteisesitykset 8.-9.9.2018!

AINUTKERTAINEN TILAISUUS! LAPPI COMES TO HELSINKI!

”REITARI JA KALLE” SEKÄ ” JÄÄLINNA” – TEOSTEN YHTEISESITYKSET 8.-9.9.2018!

Projektori-ryhmän Lapin taiteilijoita ja pohjoisen elämänmenoa käsittelevän teossarjan osat ”Reitari ja Kalle – näkymä ylitte pohjosen kylän” sekä ”Jäälinna” esitetään tulevana syksynä ensimmäistä (ja viimeistä!) kertaa pääkaupunkiseudulla. Esitykset ovat alun perin saaneet ensi-iltansa kiertueilla Lapissa vuosina 2015 ja 2017.

”Reitari ja Kalle” on vuoden 2014 ”Pyhä ja Paha”- esityksestä kasvanut itsenäinen teos, joka kuvaa Lapin taiteilijoiden, Reidar Särestöniemen ja Kalervo Palsan elämää ja kamppailuja sanottavansa puolesta. Rosa Liksomin ja Kalervo Palsan tekstien pohjalta syntynyt pöytäteatteriesitys kysyy miksi juuri Särestöniemi saavutti menestyksen? Miksi Palsa kuoli unohdettuna? Minkä hinnan Särestöniemi menestyksestään maksoi?

Esitys sisältää runsaasti ”Pyhässä ja Pahassa” aiemmin esittämätöntä, sekä kokonaan uutta materiaalia. ”Jäälinna” pohjautuu Maj-Lis Pitkäsen toimittamaan kirjaan ”Antaa salaman tulla minä odotan”, joka koostuu Kalervo Palsan kirjeistä Pitkäselle. Esitys toimii kolikon kääntöpuolena ”Reitari ja Kalle” esitykselle ja näyttää Palsasta toisen, naivin romanttisen ja elämänuskoisen puolen. ”Jäälinnan” taustalla kummitteleva Tarjei Vesaasin samanniminen romaani sekä kansanmuusikko Taito Hoffrénin johdolla soitettu livemusiikki laajentavat Naisen ja Kuvantekijän tarinan myös myyttiselle ja runolliselle tasolle, tarinaksi rakkauden lukemattomista mahdollisuuksista meille kaikille.

TYÖRYHMÄ

Dramatisointi ja ohjaus: Juha Luukkonen
Visualisointi: Noora Salmi
Musiikki: Taito Hoffrén
Näyttelijät: Hanna Gibson, Seppo Kaisanlahti ja Jukka Peltola

ESITYKSET

Lauantai 8.9.2018 klo 17.00 (kokoontuminen Kiasman edessä, Mannerheiminaukio 2, josta bussikuljetus henkiseen Lappiin eli esityspaikalle. Paluu Kiasman eteen n. klo 21.30)
Sunnuntai 9.9.2018 klo 12.00 (kokoontuminen Kiasman edessä. Paluu Kiasman eteen n. klo 16.30)
Sunnuntai 9.9.2018 klo 17.00 (kokoontuminen Kiasman edessä. Paluu Kiasman eteen n. klo 21.30

Huom! Saavu paikalle ajoissa! Kuljetus ei odota myöhästyneitä!

LIPUT

Lipun hinta 30€ (Sisältää molemmat esitykset, kuljetuksen ja väliaikatarjoilun.)
Lippuvaraukset ja tiedustelut numerosta 050-5117924/Jukka tai 040-7633619/Hanna

Huom! Soittaessasi varausnumeroon annamme maksuohjeet ja kun olet maksanut lippusi Projektori-ryhmän tilille, lähetämme sinulle vahvistusviestin paikastasi/paikoistasi bussiin ja esitykseen.

Paikkoja rajoitetusti! Toimi heti!